Cím: 9700 Szombathely, Nagykar utca 1-3.
Telefon: +36 94 312 375
E-mail: iskola@keri-szhely.edu.hu
Aki érdeklődik a gasztronómia iránt, szeret emberekkel foglalkozni, annak a turizmus-vendéglátás ágazatban való továbbtanulás kiváló lehetőséget biztosít.
Tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltik meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják.
A vendéglátás területén a tanulók korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak, emellett megismerkednek a gasztronómiai trendekkel.
Tagozatkód: 2023
Képzési idő 5 év, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
A cukrászatban a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.
A szakmát azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel rendelkeznek. Érdeklődnek a cukrászvállalkozások alapítása, üzemeltetése iránt. Jó kommunikációs készséggel rendelkezik, jó szervező, nagy teherbírású, szereti a kihívásokat.
Tagozatkód: 2021
Képzési idő 5 év, amely a gimnáziumival egyenértékű érettségivel és technikus szakképzettség megszerzésével zárul.
A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelynek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújt.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika irányt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.
Tagozatkód: 2022
Képzési idő 5 év, amely a gimnáziumival egyenértékű érettségivel és technikus szakképzettség megszerzésével zárul.
A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember. Közép- és felsővezetői feladatokat lát el. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében.
A szakma jó választás mindazoknak a fiataloknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, érdekli őket a szervezés, logisztika. Kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.
Tagozatkód: 2033
Képzési idő 3 év, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Az elméleti felkészítést az iskolában, a gyakorlati képzést pedig tankonyhánkban és vállalati gyakorlóhelyeken biztosítjuk.
A cukrász cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat és díszmunkát állít elő, ügyel az ízbéli változatosságra, esztétikus megjelenítésre, a megrendelők igényeire.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Jó állóképességgel rendelkeznek. Folyamatosan fejlődni szeretnének, változatos munkára vágynak.
Tagozatkód: 2031
Képzési idő 3 év, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Az elméleti felkészítést az iskolában, a gyakorlati képzést pedig tankonyhánkban és vállalati gyakorlóhelyeken biztosítjuk.
A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat készít, remek ízérzékével és kreativitással, fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, a ki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként.
Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni, folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben. Jó ízérzékkel bíró, nagy terhelhetőségű, a szakma iránt tanúsított alázat jellemzi.
Tagozatkód: 2032
Képzési idő 3 év, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Az elméleti felkészítést az iskolában, a gyakorlati képzést pedig tankonyhánkban és vállalati gyakorlóhelyeken biztosítjuk.
A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizetést.
Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés, logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. Jó kommunikációs készséggel rendelkeznek, állóképességük átlagon felüli, nagy terhelhetőség, empátia, jó szervezőkészség jellemző rájuk.